Vakmanschap is meesterschap

Professionele koeltechniek & HVAC systemen

Ventilatie

Wat bieden wij aan

In zowel oudere woningen als in nieuwbouw is het van belang voldoende te ventileren. Hiervoor worden ventilatiesystemen bij de bouw van het huis aangebracht. Zo’n systeem kan berusten op natuurlijke lucht circulatie, zo genoemde natuurlijke ventilatie systemen, of op een geforceerde lucht circulatie, zo genoemde mechanische ventilatiesystemen.
Ventilatie

Waaromventileren

Elke dag produceren bewoners, huisdieren en planten vocht in een huis. Daarnaast vervuilen kookluchtjes, rook en allergieopwekkende stoffen de lucht. Door te ventileren wordt de vochtige en vervuilde lucht afgevoerd naar buiten. Als uw woning goed geïsoleerd is, is het extra belangrijk goed te ventileren. Onvoldoende ventilatie veroorzaakt schimmels en huisstofmijt en kan leiden tot gezondheidsklachten, zoals benauwdheid, hoesten, vermoeidheid, hoofdpijn, uitdroging of chronische verkoudheid. Het zorgt ook voor meer last van astma en allergieën. Verder is de kans op een koolmonoxidevergiftiging groter in een slecht geventileerde ruimte.
Ventilatie

Ventilatiesysteem D

Ventilatiesysteem type D, ook wel balansventilatie genoemd, is een ventilatie op basis van mechanische toevoer en mechanische afvoer via een centrale ventilatie-unit met warmterecuperatie. De hoeveelheid verse lucht die toegevoerd wordt en de hoeveelheid vervuilde lucht die uit de woning afgevoerd wordt, is perfect in balans.

De warmtewisselaar in de ventilatie-unit gaat de vers aangevoerde buitenlucht opwarmen met de warmte van de lucht die de woning verlaat. Dit gebeurt zonder dat de twee luchtstromen zich vermengen. Er is dus sprake van een warmteterugwinning.

De verse lucht wordt door middel van ventielen in de droge ruimtes (living, slaapkamer, bureau, ...) toegevoerd. De afvoer van vervuilde lucht gebeurt door middel van afvoerventielen in de natte ruimtes zoals wc’s, badkamer, keuken, berging en wasplaats.  Op die manier wordt er een gebalanceerde circulatie van lucht in de woning gecreëerd.

Ventilatie

Industriëleventilatie

Climamaster biedt nauwkeurige temperatuur- en vochtigheidsregeling voor meerdere industriële zones dankzij een modulaire combinatie van units. Deze units kunnen ook op maat gemaakt worden, om aan de behoeften van elk individueel gebouw te voldoen.
Vrijblijvend

Advies & prijsvoorstel? Wij komen langs